Looptijd autolening

Alhoewel je bij een autolening berekenen zelf bepaalt welke looptijd je gebruikt voor de berekening hoeft het niet zo te zijn dat je al te veel hebt te kiezen voor de looptijd waar het de aanvraag voor je goedkoopste autolening betreft. Het is namelijk zo dat de looptijd moet worden afgesteld op je situatie en op het geld dat je voor de financiering nodig hebt. Je kunt zelf bijvoorbeeld wel denken dat je een autolening van 10000 euro in 2 jaar af kunt lossen, maar als uit de financiƫle cijfers blijkt dat dit niet voor jou haalbaar is kan een aanbieder je laten weten dat het eventueel wel in 3 of 4 jaar zou kunnen. Dit is maar een voorbeeld, maar de looptijd zoals je die in je hoofd hebt hoeft niet altijd de looptijd te zijn die ook verantwoord is.

Looptijd instellen bij autolening berekenen

Bij een autolening berekenen zie je exact wat looptijd voor de goedkoopste autolening kan betekenen en wat niet. Een langere looptijd maakt weliswaar de maandelijkse lasten wat meer draaglijk, maar over het geheel gezien maakt het je autolening zeker niet goedkoper. Bekijk dus welke looptijd je denkt dat het beste voor je uitpakt, maar wees daarin ook realistisch, want ook een aanbieder zal zich hier uiteindelijk in moeten kunnen vinden.

Korte looptijd is snel aflossen

Een korte looptijd schrikt veel mensen af, want zoals je ook kunt zien bij een autolening berekenen is het zo dat hoe korter de looptijd is, des te hoger de kosten in eerste instantie lijken. Omdat je echter ook snel kunt aflossen op deze manier is dit in feite de goedkoopste autolening. De korte looptijd kan er voor zorgen dat het maximum voor je autolening lager uitkomt vanwege de hoge maandelijkse kosten.